کنترل کیفیت مجتمع چاپ و بسته بندی کیان مهر

کنترل کیفیت

 

 

 

 

کنترل کیفی مرحله بازرسی تضمین کیفیت است. تضمین کیفیت نیز بخشی از مدیریت کیفیت شرکت است. هر دو فرایند کنترل کیفی و تضمین کیفیت برای استانداردهای کیفیت ضروری و حیاتی است و باید با تمام دقت انجام گیرد تا محصول کیفیت خود را در تمام مراحل تولید حفظ کند. کنترل کیفیت مجموعه‌ی عملیاتی نظیر اندازه‌گیری یا آزمون است که روی یک محصول یا کالا انجام می‌شود تا مشخص شود آیا آن محصول با مشخصات فنی مورد نظر مطابقت دارد یا خیر. عمده‌ی مباحث کنترل کیفیت مربوط به انجام نمونه‌گیری از محصولات، بازرسی آن‌ها وتعمیم نتایج به کل انباشت محصولات است که براساس روش‌های آماری انجام می‌گیرد. نوع تلقی از کیفیت، استاندارد جهانی ندارد و نسبت به دیدگاه مشتری از وضعیت محصول متفاوت است.

اگر چه برای اغلب کارهای تولید در چاپ استانداردهای ملی و بین المللی وجود دارد و چاپخانه‌های با کیفیت سعی در رسیدن به آن دارند؛ اما در نهایت تحلیل مشتری از کیفیت تعیین کننده می‌باشد. استاندارد ایزو 9001 ورژن 2015، استاندارد سیستم مدیریت کیفیت است که تاکید فراوانی به روند اصولی کنترل کیفیت در بند 8 این استاندارد شده است. واحد کنترل کیفیت باید بداند که چگونه مواد نامنطبق را تعیین تکلیف کند. برای مثال آن‌ها را وارد ضایعات کند، به عنوان جنس درجه 2 به فروش برساند و یا با اجازه ارفاقی مشتری برای او ارسال کند. همه‌ی این موارد باید توسط واحد کنترل کیفیت به ثبت برسد تا بعدا مشکلی برای آن شرکت ایجاد نشود.
از دیگر روش‌های مورد استفاده در کنترل کیفیت، کنترل فرآیند تولید محصول به جای کنترل محصول تهیه شده است. مسوول کنترل کیفیت باید مواد و محصولات را در سه مرحله با الزامات و استانداردها مقایسه کند تا اطمینان یابد که محصولات و یا مواد ورودی بدون مشکل هستند. 

کنترل کیفی مواد اولیه ورودی

مواد اولیه‌ی ورودی باید استانداردهای مورد تایید واحد کنترل کیفیت را دارا باشند. درواقع یکی از مهم‌ترین وظایف واحد کنترل کیفیت، پایش مواد ورودی مثل مواد اولیه و قطعات است. کارشناسان این واحد باید بر اساس معیارهای مشخص و طرح‌های کنترل که از قبل تعیین شده‌اند، مواد ورودی را بررسی کرده و از صحت و سلامت آن‌ها اطمینان یابد. از این رو متخصصین کنترل کیفیت مجموعه‌ی کیان‌مهر با در اختیار داشتن تجهیزات مدرن، میزان کیفیت مواد اولیه‌ی ورودی را با دقت بررسی کرده و پس از تایید، مواد در چرخه‌ی تولید استفاده می شوند. بدین‌ترتیب محصول نهایی با حداکثر کیفیت به مشتریان ارائه می‌شود.

کنترل کیفی حین تولید

تعامل پویا و سازنده میان واحد کنترل کیفیت و تولید در مجموعه‌‌‌ی کیان‌مهر و همچنین نظارت مداوم متخصصین این واحد در تمامی مراحل تولید باعث افزایش سطح کیفی محصولات شده است. کارشناسان کنترل کیفیت باید بر کل فرایند تولید نظارت داشته باشند و با اندازه گیری و پایش مواد توسط تجهیزات پیشرفته و کالیبره شده، تولید محصولات سالم را تضمین کنند. اگر در این مرحله خطایی مشاهده شود، باید سریعا دستور توقف تولید صادر شود.

کنترل کیفیت پس از تولید

کنترل فرآیندهای تولید محصول و به تبع آن کنترل محصول نامنطبق و پیگیری علل وصدور اقدامات اصلاحی به عنوان عامل بازدارنده‌ای درجهت افزایش انطباق محصول به‌شمار می‌آید. از طرف دیگر بسیاری از موارد نامنطبق جزء ذات عملیات تولید محسوب شده و قابل حذف نیست. بنابراین کنترل، تفکیک و جلوگیری از ارسال آن به مشتری توسط واحد کنترل کیفیت بسیار تعیین‌کننده و اثرگذار است. همچنین مقایسه‌ی  روند رشد نشان می‌دهد که انطباق محصول افزایش داشته است.
در شرکت‌ها و سازمان‌های تولیدی باید تمامی مراحل ابتدایی و انتهایی تولید یک محصول مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال باید اطلاعات جامع و کاملی درباره مواد اولیه داشت. اینکه این مواد چه تاریخ انقضایی دارند و در چه تاریخی وارد شرکت شده‌اند. چه شرکتی این مواد را تولید کرده و توسط چه کسانی مورد بررسی قرار گرفته است. چه تیمی این محصولات را بسته بندی کرد و تمام سوابقی که این محصول طی کرده است، از مواردی است که باید حتما توسط واحد کنترل کیفیت بررسی شود.

واحد تحقیق و توسعه مجتمع چاپ و بسته بندی کیان مهر